Zonnepanelenproject voltooid

HET EERSTE PROJECT VAN ENERGIE GILZE RIJEN IS SUCCESVOL AFGEROND

Resultaten
In totaal zijn de afgelopen maanden op 29 woningen zonnepanelen geïnstalleerd via Energie Gilze Rijen. In totaal zijn 291 panelen geplaatst met een gezamenlijk Wattpiek van 70.895. Dit betekent dat dit project jaarlijks voor een besparing aan elektriciteit gaat zorgen van ongeveer 60.261 kWh, wat neerkomt op €13.860 per jaar met de huidige prijs van elektriciteit. De besparing in CO2 is meer dan 30 ton per jaar. Dezelfde CO2 besparing die gemaakt zou zijn als 6,3 auto’s de weg af zouden zijn gehaald die 18.500 km per jaar rijden of 1.931 bomen geplant zouden zijn. In onderstaande kunt u zien wat verschillende leden, die meegedaan hebben aan dit project, te zeggen hebben over de aankoop en installatie van zonnepanelen via Energie Gilze Rijen.

Doelen
Hiermee is de eerste kleine stap gezet naar de uiteindelijke stip op de horizon: Een energieonafhankelijk Gilze en Rijen dat volledig draait op duurzame energie. Dit project heeft concrete stappen gezet voor het middellange termijndoel van Energie Gilze Rijen voor 2020: Een besparing voor de leden van 50% op hun energie t.o.v. 2013. Ook voor 2014 zullen er diverse nieuwe projecten voor de leden opgezet worden om, op duurzame wijze, op hun energierekening te besparen. Lid bent u al voor €10 per jaar. Wilt u lid worden? Dan kunt u zich hier aanmelden. Maar u kunt ook op een andere manier bijdragen. Energie Gilze Rijen groeit snel en is nog dringend op zoek naar mensen die zich lokaal in willen zetten voor een beter milieu. Hoeveel tijd u hier per maand aan wilt besteden heeft u altijd zelf in de hand.

Energiecafé
In 2014 gaat Energie Gilze Rijen voor het eerst de energiecafé ’s organiseren. Dit zijn gezellige bijeenkomsten in een café binnen de gemeente waar we met elkaar praten over hoe ieder zijn energie geregeld heeft. Denk aan het onderling vergelijken van energienota’s. Wie is de beste aanbieder? Hoe doen anderen dat met isolatie, besparing, opwekken, etc.? Het zijn dus vooral avonden om op een gezellige manier inspiratie op te doen. Iedere avond zal beginnen met een korte presentatie van een interessante lokale spreker m.b.t. energie. Deze avonden zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Ook voor niet-leden dus. Vandaar ook ideaal om te kijken of Energie Gilze Rijen iets voor u is.

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search