Subsidie duurzame warmte-installaties

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) , een landelijke subsidie, kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Deze regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers en loopt vanaf 4 januari 2016 tot en met 31 december 2020. Energie Gilze Rijen (EGR) ontzorgt u hierbij door als onafhankelijk adviseur geschikte lokale leveranciers van deze producten aan u aan te bieden.

Waarom deze subsidie?
De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund.

Hoeveel subsidie krijgt u?
In 2016 is er in totaal €70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassa ketel of pelletkachel en de energieprestatie. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten die u kunt vinden op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO): www.rvo.nl. Als een apparaat niet op de lijst staat kunt u er ook geen subsidie voor krijgen. Deze lijsten worden echter continue geupdate. Mocht een apparaat er dus (nog) niet in staan dan verschijnt die misschien binnenkort nog op de lijst. Dit komt omdat iedere fabrikant pas vanaf 4 januari zijn apparaten hier in kan dienen en dit nog verwerkt moet worden.

Wanneer kunt u subsidie aanvragen?
Aanvragen kan vanaf 4 januari 2016 09.00 uur tot en met 31 december 2016 17.00 uur. www.rvo.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. U kunt uw aanvraag versturen zodra u een getekende offerte heeft van het te installeren apparaat.

Hernieuwde subsidieaanvraag bij uitputting budget
Er is een situatie mogelijk dat het subsidiebudget voor het jaar op is. U ontvangt dan een brief van RVO waarin staat dat de subsidie niet wordt uitgekeerd vanwege uitputting van het budget. Vanaf dit moment heeft u 12 maanden de tijd om opnieuw uw aanvraag in te dienen. U kunt dan aanspraak maken op het budget van het opvolgende jaar, indien er voor dat jaar budget is.

EGR ontzorgt
EGR heeft overeenkomsten gesloten met lokale leveranciers van apparaten waarvoor subsidie verkrijgbaar is en die voldoen aan de maatstaven van EGR. Zij hebben als het ware al een voorselectie gemaakt in leveranciers. Dit heeft voor u de volgende voordelen:
1. Begeleiding door een professioneel onafhankelijk team van vrijwilligers uit onze gemeente.
2. Kwalitatief goede systemen met betrouwbare leveranciers uit de eigen regio.
3. Betere leveringsvoorwaarden en hoge service.
4. Mogelijkheid tot deelname in andere energieprojecten van EGR.
5. Gemak: de leveranciers nemen met u contact op na uw aanmelding. Zij doorlopen met u dan het hele traject en adviseren over de juiste oplossing in uw situatie.

Meer informatie vindt u op www.energiegilzerijen.nl. Specifieke informatie voor als u een zonneboiler aan wilt schaffen vindt u op www.energiegilzerijen.nl/projecten/zonneboilerproject-2015-2016.

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search