Sluimerverbruik

Leden van Energie Gilze Rijen (EGR) kunnen gratis elektriciteitsmeters lenen waarmee gemeten kan worden hoeveel stroom er op dat moment gebruikt wordt in huis. Velen hebben hier al gebruik van gemaakt waarbij vooral het sluimerverbruik opviel.

Eén van de leden hield zelfs wekelijks de meterstanden bij. Gewoon uit nieuwsgierigheid hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Meestal was het verbruik redelijk constant. In de winter pieken als het vriest met het gas en in de zomer vraagt de vriezer meer kilowatturen. Wat hem opviel bij het gebruik van de stroommeter van EGR is dat hij niet onder de 200 Wattuur uitkomt. Ook ’s nachts niet. Waar ligt dat aan? Veel apparaten staan ’s nachts ook aan. Denk aan de TV, de printer, de computer, de opladers van mobiele telefoons, tablets, modems, routers, was- en afwasmachines, mechanische afzuiging, de afzuigkap, de oven (denk aan het klokje), geluidsinstallatie, magnetron, monitor, fotolijstje enz. Soms kunnen een aantal van deze apparaten op een aansluitblok worden aangesloten. Als er dan een tijdschakelaar voor gezet wordt kan er toch heel wat bespaard worden. Denk er eens over na.

Wilt u als lid ook gratis een elektriciteitsmeter lenen? Stuur dan een mailtje naar info@energiegilzerijen.nl.

GilzeStripTijdschakelaar

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search