Op deze pagina vindt u informatie over mogelijkheden om gas te besparen. Waar de kosten voor elektriciteit dalen doen onze kosten voor gas dat niet vanwege de hogere belastingen. Ons gas maakt een steeds groter deel uit van onze energiekosten. Maar waar we ons druk maken om dubbeltjes te besparen met elektriciteit vliegt het gas met knaken de schoorsteen uit.

ISDE subsidieregeling

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) , een landelijke subsidie, kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Deze regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers en loopt vanaf 4 januari 2016 tot en met 31 december 2020.

Hoeveel subsidie krijgt u?

In 2016 is er in totaal €70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassa ketel of pelletkachel en de energieprestatie.

De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten die u kunt vinden op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO): www.rvo.nl. Als een apparaat niet op de lijst staat kunt u er ook geen subsidie voor krijgen.

Wanneer kunt u subsidie aanvragen?

Aanvragen kan vanaf tot en met 31 december 2016 17.00 uur via deze link voor particulieren en deze link voor ondernemers. Www.rvo.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. U kunt uw aanvraag versturen zodra u een getekende offerte heeft van het te installeren apparaat.

Zonneboilerproject 2015-2016 uitgebreid!

zonneboilers-1024x177

 

 

 

 

Met de introductie van de ISDE subsidieregeling heeft EGR ook het zonneboilerproject uitgebreid. Alle installaties die onder de regeling vallen worden meegenomen. Dus ook warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Met deze apparaten verminderd u uw gasverbruik en daarmee uw afhankelijkheid van het dure gas. Bovendien draagt u bij aan ons gezamenlijke streven naar een klimaatneutrale samenleving.

zonneboiler

 

 

 

 

 

 

 


Een aantal voordelen op een rij:

1. Begeleiding door een professioneel team van vrijwilligers uit onze Gemeente.
2. Kwalitatief goede systemen met betrouwbare leveranciers uit de eigen regio.
3. Gemeentelijke subsidie alleen voor EGR-leden.
4. Betere leveringsvoorwaarden en hoge service.
5. Mogelijkheid tot deelname in andere energieprojecten van EGR.
6. Ontzorging: de leveranciers met u contact op na uw aanmelding. Zij doorlopen met u dan het hele traject en adviseren over de juiste oplossing in uw situatie.

De gemeente Gilze en Rijen stelt ook dit jaar subsidie via Energie Gilze Rijen beschikbaar.

Deze mogen wij gebruiken voor onze actie. De spelregels om hiervoor in aanmerking te komen zijn:
1. Goedgekeurde offerte vóór 15 november 2016.
2. Energie Gilze Rijen krijgt een lijst van de geplaatste zonnepanelensystemen.
3. Na 1 januari 2017 maken wij zo spoedig mogelijk de gemeentelijke subsidie naar u over.
4. Het bedrag wordt verdeeld over alle deelnemers die vóór 15 november 2016 opdracht hebben gegeven tot plaatsing. Iedere deelnemer ontvangt maximaal € 250,- voor PV (elektriciteit) of € 500,-  voor een zonneboiler.

Om u aan te melden voor project ‘de zonneboiler’ dient u lid te zijn van Energie Gilze Rijen. Op de homepagina kunt u zich inschrijven voor lidmaatschap. U kunt uzelf hier aanmelden.

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door:

 logogroenverwarmenlogo_Pebble

 

 

Pelletketels

Een alternatieve vorm van verwarmen is door hout te stoken. Hout is in principe minder klimaatbelastend omdat het kortcyclisch CO2 is. Dat wil zeggen, CO2 wordt vastgelegd in hout en komt vervolgens weer vrij, netto komt er geen CO2 bij.  Bij toepassing van hout verwarming zijn er wel een aantal kanttekeningen te maken.  Gebruik alleen hout uit duurzaam beheerd bos en zeker geen geverfd hout. Pelletketels verstoken tot pellets geperst hout. In principe brandt dit schoner en efficiënter dan houtblokken. Bent u geïnteresseerd in een pelletketels? Meld u hier aan!

Onze expert voor pelletketels is:

logogroenverwarmen

 

 

Warmtepompen

Warmtepompen werken volgens het principe van een omgekeerde koelkast. in een koelkast wordt koude gemaakt door de warmte om te zetten in koude. Warmtepompen zetten een omgevingstemperatuur juist om in een hogere temperatuur. Voor warmtepompen zijn er uitgebreide toepassingsmogelijkheden, als bijverwarming of zelfs als hoofdverwarming. Warmte kan worden uitgewisseld met lucht, maar ook met grondwater. Bent u geïnteresseerd in het toepassen van een warmtepomp? Meld u hier aan.  Op het gebied van warmtepompen adviseert:

Gosens

 

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search