Op deze pagina vindt u informatie over mogelijkheden om gas te besparen. Waar de kosten voor elektriciteit dalen doen onze kosten voor gas dat niet vanwege de hogere belastingen. Ons gas maakt een steeds groter deel uit van onze energiekosten. Maar waar we ons druk maken om dubbeltjes te besparen met elektriciteit vliegt het gas met knaken de schoorsteen uit.

ISDE subsidieregeling

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) , een landelijke subsidie, kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Deze regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers en loopt vanaf 4 januari 2016 tot en met 31 december 2020.

Hoeveel subsidie krijgt u?

De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassa ketel of pelletkachel en de energieprestatie.

De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten die u kunt vinden op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO): www.rvo.nl. Als een apparaat niet op de lijst staat kunt u er ook geen subsidie voor krijgen.

Wanneer kunt u subsidie aanvragen?

Aanvragen kan vanaf tot en met 31 december 2016 17.00 uur via deze link voor particulieren en deze link voor ondernemers. Www.rvo.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. U kunt uw aanvraag versturen zodra u een getekende offerte heeft van het te installeren apparaat.

zonneboilers-1024x177

 

 

 

 

Met deze apparaten verminderd u uw gasverbruik en daarmee uw afhankelijkheid van het dure gas. Bovendien draagt u bij aan ons gezamenlijke streven naar een klimaatneutrale samenleving.

zonneboiler


Deze actie wordt mogelijk gemaakt door:

 logogroenverwarmenlogo_Pebble

 

 

 

 

Pelletketels

Een alternatieve vorm van verwarmen is door hout te stoken. Hout is in principe minder klimaatbelastend omdat het kortcyclisch CO2 is. Dat wil zeggen, CO2 wordt vastgelegd in hout en komt vervolgens weer vrij, netto komt er geen CO2 bij.  Bij toepassing van hout verwarming zijn er wel een aantal kanttekeningen te maken.  Gebruik alleen hout uit duurzaam beheerd bos en zeker geen geverfd hout. Pelletketels verstoken tot pellets geperst hout. In principe brandt dit schoner en efficiënter dan houtblokken. Bent u geïnteresseerd in een pelletketels? Meld u hier aan!

Onze expert voor pelletketels is:

logogroenverwarmen

 

 

Warmtepompen

Warmtepompen werken volgens het principe van een omgekeerde koelkast. in een koelkast wordt koude gemaakt door de warmte om te zetten in koude. Warmtepompen zetten een omgevingstemperatuur juist om in een hogere temperatuur. Voor warmtepompen zijn er uitgebreide toepassingsmogelijkheden, als bijverwarming of zelfs als hoofdverwarming. Warmte kan worden uitgewisseld met lucht, maar ook met grondwater. Bent u geïnteresseerd in het toepassen van een warmtepomp? Meld u hier aan.  Op het gebied van warmtepompen adviseert:

Gosens

 

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search