Oranjestraat e.o. Buurtbijeenkomst levert Energie op!

Beste buurtgenoot,

De eerste buurtbijeenkomst van Oranjestraat e.o. was een succes. Meer dan 20 buurtgenoten (particuliere woningeigenaren en huurders) waren woensdagavond aanwezig en droegen hun steentje bij aan de discussies.

BijeenkomstBuurenergie

Er zijn presentaties gegeven door André Dilweg, buurtgenoot en voorzitter van Energie Gilze Rijen, Mirjam van den Broek van Leystromen, Pieter Stoel van Buurkracht en Mark Plaggenborg van Kies Groen Licht.

De avond stond vooral in het teken van het uitleggen hoe iedereen gebruik kan gaan maken van de informatie die de persoonlijke webpagina van Buurkracht biedt. Vooral het inzicht dat deze pagina je biedt in je eigen energieverbruik kan erg verhelderend werken, zoals André heeft gedemonstreerd.

Mirjam van Leystromen heeft uitgelegd dat de huurders op de nominatie staan voor woningisolatie, maar dat dit wel op vrijwillige basis gebeurt.

Mark van Kies Groen Licht liet zien dat het investeren in maatregelen geld bespaart en een behoorlijk rendement kan hebben.

De belangrijkste uitkomsten van de avond op een rijtje:
Start je persoonlijke pagina op buurkracht.nl
Als je je aanmeldt op buurkracht.nl/oranjestraat-en-omgeving, krijg je je persoonlijke Buurkracht-pagina. Op basis van je profiel zie je meteen welke maatregelen voor jou interessant kunnen zijn.

Activeer je slimme meter!
Als je een slimme meter hebt, is er (als het goed is) een brief gekomen met een activatiecode. Vul deze code in op je persoonlijke pagina en je krijgt inzicht in je eigen energieverbruik en kunt dit vergelijken met het gemiddelde uit de buurt.

Meld je aan voor gezamenlijke acties!
Uit een eerste inventarisatie zijn spouwmuurisolatie, vloerisolatie en zonnepanelen als meest genoemde maatregelen naar voren gekomen.

Energie Gilze Rijen gaat in overleg met Leystromen om maatregelen zoals spouwmuurisolatie gezamenlijk aan te kunnen pakken. Op de website zullen deze maatregelen worden geplaatst. U kunt zich op de website voor deze maatregelen aanmelden. Deelname aan energie besparing in jouw buurt is geheel kosteloos en zonder verplichtingen.

Voor zonnepanelen heeft Energie Gilze Rijen op dit moment een actie lopen die tot eind van het jaar duurt. Leden kunnen zich hier aanmelden.

Doe mee!
En wil je ons meehelpen? Graag! Vele handen maken licht werk. We kunnen hulp gebruiken bij bijvoorbeeld het organiseren van de buurtbijeenkomst, maar ook bij het opvragen van offertes. Laat het ons weten. Mail naar voorzitter@energiegilzerijen.nl of kom even langs op de Versterstraat 1.

geenideeTot slot
Veel dank voor de gastvrijheid van familie Hermans die geheel belangeloos hun ruimte ter beschikking hebben gesteld. Samen werken we aan een klimaatneutraal, duurzaam en energie-onafhankelijk Gilze-Rijen. Met vriendelijke groeten, Ton van Dongen en André Dilweg

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search