Nieuwsbrief 1 augustus 2018

Samen voor duurzame energie in de regio
Wil je samen met Energie Gilze Rijen een bijdrage leveren aan het verduurzamen van onze regio? Heb je belangstelling om te investeren in windenergie? Het is nog tot ! september 2018 mogelijk om te investeren in Burgerwindpark De Spinder U.A. In de eerste twee weken zijn al 1.700 Spinderdelen verkocht. Dat is ruim 28% van de beschikbare 6.000 Spinderdelen.

Geschatte uitkering
Wanneer je een Spinderdeel koopt, profiteer je van de opbrengst van de windmolens. Twintig jaar lang krijg je een uitkering. Een deel van dat bedrag is vrijwel zeker, omdat het Rijk subsidie geeft voor de opgewekte duurzame energie. Een ander deel van het bedrag is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid wind. Daarom is het bedrag dat uitgekeerd wordt ieder jaar anders. Een Spinderdeel kost € 250. Volgens een voorzichtige schatting groeit deze inleg in twintig jaar uit tot ongeveer € 538. Meer dan een verdubbeling dus. Die € 538 is opgebouwd uit:
Een basisuitkering van 20 jaar x € 18,25: totaal € 365;
Plus 30% van de windbonus: totaal € 173.
De energiecoöperaties ontvangen 70% van de windbonus (naar schatting € 404 in twintig jaar per Spinderdeel). Met de aanschaf van een Spinderdeel ondersteun je dus ook de Energie Gilze Rijen om duurzame projecten in de regio Hart van Brabant te gaan realiseren. Zo draag je zelf direct en indirect bij aan de verduurzaming van onze regio.Doe je mee?

Het is essentieel dat onze regio zelf voldoende duurzame energie gaat opwekken. De vier windmolens leveren net zoveel duurzame elektriciteit als 7.500 huishoudens verbruiken. Dat geeft ineens een flinke hoeveelheid minder CO2-uitstoot. Daarmee minder negatieve gevolgen voor ons klimaat en het zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Een mooi vooruitzicht maar zonder investeerders gaat dat niet lukken. Alleen als de leden van de energiecoöperaties samen 7,5% van de investering bij elkaar brengen, kan geld geleend worden bij een bank.

Inschrijven
Als lid of toekomstig lid van Energie Gilze Rijen kun je € 250 of meer investeren in de windmolens. Wil je meedoen? Ga dan naar onze website www.spinderwind.nl en klik op de button ‘Ja ik doe mee’.
Bij energie coöperatie Energie Gilze Rijen aanvinken.

Samen toekomst met wind uit eigen regio!

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search