Klimaatakkoord

Pas is er in Parijs overeenstemming bereikt over een akkoord om de temperatuurstijging van het klimaat tot maximaal 2 graden te laten stijgen en te streven naar 1,5 graden. Het akkoord vervangt het Kyoto protocol dat in 2020 afloopt.

Wereldwijde gevolgenKlimaatakkoord
We zien helaas te regelmatig dat warmterecords sneuvelen en ook de regelval neemt fors toe met alle gevolgen van dien. Recent nog en Engeland en Zuid-Frankrijk, maar ook in Mexico en de VS. Het gevaar voor laaggelegen rivierdelta’s neemt toe. Woestijnvorming zorgt voor vluchtelingenstromen naar steden en vandaar naar de rijke landen. Wij zijn de eerste generatie die met deze klimaatverandering te maken krijgt en de laatste die nog invloed uit kan oefenen.
Zelf lokaal handelen
Dit vereist niet alleen veranderingen van bovenaf door politici en andere hoge heren op nationaal of internationaal niveau zoals met een klimaatakkoord maar vooral ook lokaal van onderop door burgers en ondernemers. Wilt u uw steentje bijdragen op lokaal niveau? Wilt u helpen om de gemeente Gilze en Rijen klimaatneutraal te maken? Meld u aan als lid van Energie Gilze Rijen en help ons met energiebesparing, isolatie en lokaal energie opwekken.

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search