Investeren in zonnepanelen kan nu via Energie Gilze Rijen

Energie Gilze Rijen ontwikkelt projecten met zonnepanelen via postcoderoosregeling. Het eerste project is gestart. Investeer nu!

Bent u een huurder of een woningeigenaar, maar heeft u geen geschikt dak voor zonnepanelen of vindt u het niet mooi? Energie Gilze Rijen en QIES bieden u de mogelijkheid om toch gebruik te maken van de mogelijkheden die zonnepanelen bieden. Afgelopen mei heeft Energie Gilze Rijen een overeenkomst getekend met QIES voor de aanleg van een 30 kWp zonnepanelenveld op het dak, aan de zuidkant, van Hangaar 116 in Gilze. Met een capaciteit van in totaal 112 panelen met een vermogen van 265 Wp. Dit project wordt aangeboden via de verbeterde postcoderoosregeling.

Dak postcoderoos-regeling

Hier kunnen uw zonnepanelen komen!

Postcoderoosregeling
Hoe werkt deze regeling? U investeert om te beginnen in deelname aan het project. In totaal worden 112 certificaten uitgegeven tegen de kostprijs van € 350,- per certificaat. Een certificaat geeft recht op de opbrengst van één paneel van 265 Wp gedurende de looptijd van de regeling van 15 jaar.

De opbrengst van het paneel bestaat uit twee delen. Allereerst krijgt u voor elke kWh die wordt geproduceerd de energieheffing (en btw hierover) terug van uw energiemaatschappij. Dit is ca. € 0,12 per kWh (op basis van energieheffing 2016). Ten tweede krijgt u een winstdeling uit de exploitatie van de panelen. De omvang van deze winstdeling wordt jaarlijks vastgesteld aan de hand van de daadwerkelijke exploitatie.

Terugverdientijd en rendement
De terugverdientijd (het moment waarop u uw inleg heeft terugverdiend) bedraagt circa 10 jaar en over de duur van de postcoderoosregeling (15 jaar) wordt conservatief een rendement berekend van 5-6% op het gemiddeld geïnvesteerde vermogen. Deze bedragen kunnen niet door Energie Gilze Rijen gegarandeerd worden, maar u kunt bij hen berekeningen inzien.

Het risico op schade en diefstal wordt verzekerd. En voor de duur van de postcoderegeling wordt een onderhoudscontract afgesloten met QIES.

De terugverdientijd is gebaseerd op het feit dat u energieheffing betaalt over gebruikte elektriciteit. Schaf dus niet meer certificaten aan dan circa 80% van uw huidige verbruik, op basis van de vuistregel 1 kWh is 1 Wp. Dus als u 2000 kWh gebruikt en zoveel mogelijk wilt deelnemen, dan schaft u aan: 80%*2000kWh= 1600kWh/265Wp per certificaat = 6,04 = 6 certificaten.

Extra kosten van energieleverancier
Als u gebruik wilt maken van de postcoderoosregeling, is het gunstig om uw energie via Energie Gilze Rijen af te nemen. Wij kunnen dit voor u kosteloos administratief verwerken en u heeft er verder geen omkijken meer naar. Als u bij een andere leverancier blijft, krijgt u jaarlijks een formulier waarop uw productie in kWh wordt vermeld, die uw leverancier vervolgens in uw rekening moet verwerken. Wij brengen u hiervoor administratiekosten in rekening en het kan zijn dat u ook extra administratiekosten moet vergoeden bij uw eigen leverancier.

Wilt u deelnemen?

Meld u dan aan door een e-mail te sturen naar penningmeester@energiegilzerijen.nl.
En vermeld tevens hoeveel panelen u wilt reserveren. Het project gaat door als 80% van de certificaten (90 stuks) gereserveerd zijn.

Bewaren

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search