Gratis warmtefoto van uw eigen huis?

Uiteindelijk verdwijnt 100% van de warmte in huis naar buiten. Via de voordeur, ramen, kieren, ventilatie, de muren, vloeren en het dak. En dat is maar goed ook, want een huis moet ventileren. Bij een goed geïsoleerd huis verdwijnt de warmte minder snel en is er dus minder energie nodig om het huis op temperatuur te houden. In een ongeïsoleerd huis ligt het energieverbruik gemiddeld 67% hoger. Voor een eengezinswoning bent u dan per jaar al gauw zo’n € 2.300,- meer aan uw energierekening kwijt. Reden genoeg om eens te kijken hoe uw huis geïsoleerd is. Buurkracht, een project om gezamenlijk energie te besparen in de wijk Burgemeester Sweensplein en omgeving in Rijen, is een initiatief van Energie Gilze Rijen.

Opsporen van energielekkages
In het Burgemeester Sweensplein en omgeving hebben inwoners Arjan Broers, Kendra van der Spek en Marie-Louise Elias, van het Buurkrachtbuurtteam, een warmtecamera te leen. Een warmtecamera laat via kleuren zien of een woning warmte lekt. Hiermee is te beoordelen of een huis goed geïsoleerd is of dat er nog wat te verbeteren valt. Bewoners van het Burgemeester Sweensplein en de straten eromheen kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor een warmtebeeld door in te loggen op www.buurkracht.nl/sweensplein-en-omgeving. Het buurtteam komt dan half februari langs met de warmtecamera.

Warmtecamera

Voorbeeld van een huis met spouwmuurisolatie rechts en zonder isolatie links. Opvallend te zien dat de isolatie ‘overloopt’ naar de buren. Tegelijk een aanrader als ‘geveldeler’ is het raadzaam gezamenlijk te isoleren!

 

Samen energie besparen loont
Het buurtteam wil samen met de buurt energie besparen. Samen besparen is niet alleen voordeliger, maar ook makkelijker en gezelliger dan alleen. Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., helpt hen om besparingsacties bekend te maken en tot een goed einde te brengen. Al meer dan 100 buurten zijn in Nederland met Buurkracht aan de slag. En al heel wat inwoners uit Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Arjan: “Meldt u vandaag nog vrijblijvend aan op www.buurkracht.nl/sweensplein-en-omgeving, dan ziet u meteen welke maatregelen voor u persoonlijk interessant kunnen zijn. U vindt er ook tips om maatregelen te nemen die niets kosten en direct resultaat opleveren.”

Meer informatie?
Neem gerust contact op met het buurtteam via a.broers@senergy.nl voor meer informatie. Voor meer informatie over Buurkracht kan contact worden opgenomen met Steve Duzanson, 06 – 52 89 90 44, steve@buurkracht.nl.

En mijn wijk dan?
Energie Gilze Rijen wil zoveel mogelijk inwoners (huurders en particulieren) stimuleren om energie te besparen. Wilt u ook aan de slag in uw wijk, meldt u aan via info@energiegilzerijen.nl. Wij zoeken dan naar leden in uw wijk die dit samen met u willen oppakken.

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search