global-e

Ad Hapers, algemeen directeur Global-e:
“Als automatiseerder met een eigen datacenter zijn we grootverbruiker van elektriciteit. Op dit moment zit de stroommarkt zo in elkaar dat wij onze elektriciteit goedkoop kunnen inkopen. Voor de meeste kleinverbruikers (particulieren) is juist eigen opgewekte duurzame energie goedkoper. Maar voor een grootverbruiker als Global-e gaat dit dus helaas (nog) niet op. Dit creëert een situatie waarbij wij onszelf uit de markt zouden prijzen als wij volledig voor duurzame energie zouden gaan. Hoewel deze voor het milieu verkeerde marktprikkelingen buiten onze invloedsfeer liggen, proberen we als
Global-e, waar het kan, zo “groen” mogelijk te zijn.

Zo is Global-e Datacenter in Rijen een groen datacenter waarbij erg op besparing wordt gelet. Het pand maakt gebruik van free aircooling, waarbij voor de koeling gebruik gemaakt wordt van de buitenlucht. Dit kan tot een buitentemperatuur van 15 graden, een groot deel van het jaar is dat dus het geval. Daarnaast werken we met noodstroomvoeding met een laag energiegebruik en een hoge efficiency.

Gebruikers van ons datacenter hebben inzicht in hun stroomverbruik en betalen naar verbruik. Op deze manier proberen we een bewustwording te creëren die leidt tot spaarzaam stroomverbruik.
Een server die tijdelijk niet gebruikt wordt, kan net zo goed uitgeschakeld worden.

Tussen de vestigingen in Gilze en Rijen vindt dagelijks vervoer plaats. Hiervoor hebben we twee volledig elektrische auto’s in gebruik, de C-Zero van Citroën. Op deze manier dragen we ook bij aan een schoner milieu. Naast deze auto’s hebben we als bedrijfsauto’s ook een aantal hybride auto’s. Bovendien kan iedere klant, bij zijn bezoek aan Global-e, gratis zijn elektrische auto opladen.

De voorgevel van Global-e ICT solutions in Gilze is in 2012 geheel gerenoveerd.
Het enkele glas en de aluminium kozijnen zijn vervangen door speciaal isolatieglas in nieuwe aluminium kozijnen. De isolatie van het pand is hiermee sterk verbeterd. En ja …. de wens om alle warmte die we in ons datacenter produceren nog eens ergens anders te kunnen inzetten, díe wens die blijft bestaan. Wellicht dat we met Energie Gilze Rijen samen tot nieuwe ideeën kunnen komen.

Veel “groener” kunnen we het op dit moment niet maken, maar als ambassadeur van Energie Gilze Rijen kunnen we in ieder geval op die manier wat terugdoen voor bedrijven en particulieren die nog wél besparingen kunnen realiseren.”

global3aanvullendlogo

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search