Gebruikservaring Wattcher door Arjan

Installeren van de Wattcher is echt een fluitje van een cent. Ik heb een slimme meter en met een korte toelichting plak je het ‘oog’ zo op het knipperend ledje. De ontvanger kun je in elk willekeurig stopcontact prikken. Hierop is dan af te lezen wat het huidige verbruik is (in Watt). Handig als je op meerdere plaatsen in je woning wilt zien wat het verbruik doet. Bij mij heeft hij ongeveer een maand in de keuken gehangen en heeft mij een hoop wijzer gemaakt over alle verbruikende apparaten, met name die in de keuken dus. Hoe meer stroom je verbruikt hoe sneller het ledje knippert en dus hoe sneller de Wattcher reageert. Dit is ook meteen het manco want mijn sluipverbruik ligt onder de 100 Watt en de reactietijd is dan zo lang dat je er niet op kunt wachten. Ook de nauwkeurigheid lijkt enigszins twijfelachtig, al lijkt het apparaat na enige minuten wel te settelen voor een aannemelijke waarde.

Samengevat heeft het mij dus een beter inzicht in verbruikende apparaten (en lampen) opgeleverd, maar krijg ik mijn sluipverbruik nog niet helemaal onder controle.

Arjan

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search