Gebruikerservaring Arienne

De Plugwise

Een maand lang mochten we hem uitproberen; de Plugwise. Een handig apparaatje zodat je kunt zien hoeveel energie de apparaten in huis gebruiken. In het begin wat probleempjes met installeren, maar als je het eenmaal door hebt gaat het prima.

Na enkele dagen alles gecheckt te hebben verzeilden we in een ware rage! De kick om zo min mogelijk energie te gebruiken! Van waterkoker (de energie slurper!!) tot de stand-by van de TV. Alles werd onder de loep genomen. Je ziet dat er heel veel dingen gewoon uit kunnen, dingen waar je normaal gesproken niet aan denkt maar als je ziet in echte cijfers wat ze aan energie kosten doe je ze wel uit. De grootste energievreters waren bij ons de wasdroger en de waterkoker. Wat een verschil in cijfers als je die aan en uit zet.

Je kunt de stand eventueel ook zien op je mobiel, erg handig! We vonden het erg interessant om dit eens te doen. We hebben er wel veel van geleerd en letten nu veel meer op wat en hoe vaak we de verschillende apparaten gebruiken. Bijvoorbeeld de wasdroger pas aanzetten met 2 wasbeurten erin en minder water in de waterkoker als je maar 1 kopje thee zet.

Wel merk je dat wanneer je het zicht niet meer hebt op de cijfers dat je wel weer iets makkelijker wordt, het handigste is dus eigenlijk de Plugwise vast te installeren en dan ook een app op je mobiel. Dan kun je altijd alles checken en blijf je getriggerd om het energieverbruik in de gaten te houden.

Arienne

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search