Energielabel voor woningen

Energielabel voor woningen
Sinds 1 januari 2015 is het definitief energielabel voor woningen verplicht bij de Verkoop of verhuur en oplevering van woningen. Als u eigenaar bent van een woning dan is de kans groot dat u in februari een brief hierover heeft gehad. Maar weet u wat u moet doen als u uw huis gaat verkopen?

Voorlopig energielabel
De brief die u gehad heeft, vermeld het voorlopige energielabel van uw woning. Dit moet worden gezien als een indicatie van de energielabelklasse op basis van de bij de overheid reeds bekende gegevens over het pand. Het voorlopig energielabel is NIET voldoende om te voldoen aan de plicht om een label te leveren bij de verkoop of verhuur van een woning. Dit dient eerst omgezet te worden in een definitief label.

Definitief energielabel
U kunt zelf online uw energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl. Nadat u met uw DigID ingelogd bent, kun u hier aangeven in hoeverre de volgende energetische maatregelen zijn genomen: type glas leefruimte, type glas slaapruimte, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, verwarming, warmwater voorziening, ventilatie, zonnepanelen en zonneboiler.
 
ALabelRegistratie door Erkend Deskundige
Als u al uw woningkenmerken heeft ingevuld, kunt u het definitief energielabel laten registreren door een Erkend Deskundige. Deze selecteert u uit de lijst die u aangeboden wordt op de webapplicatie. U bent natuurlijk vrij om te kiezen, maar als u graag iemand uit uw gemeente wilt, kunt u onze voorzitter André Dilweg selecteren.
 
Wat als er geen energielabel is?
Hoewel het ontbreken van het energielabel geen blokkerende werking heeft op het transport bij de notaris, riskeert u wel een boete wanneer u geen definitief energielabel kunt overhandigen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ziet namelijk toe op de naleving van de energielabelplicht.
 
Waar vind ik mijn definitief, rechtsgeldige energielabel?
Het definitieve energielabel vindt u in EP-online. Alleen de registratie in EP-online is rechtsgeldig, een print screen hiervan mag u gebruiken. Let op! Een print screen van de website www.zoekuwenergielabel.nl is niet rechtsgeldig.

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search