Energiecoöperaties uit Hart van Brabant wekken samen windenergie op

Hart van Brabant-Wind moet de tweede energiecoöperatie worden die windenergie gaat opwekken op de Spinder in Tilburg. Vijf energiecoöperaties uit de regio Hart van Brabant ondertekenden op 30 september 2015 een intentieverklaring om deze coöperatie op te richten. De vijf coöperaties zijn DEC-Oisterwijk, Energie Gilze Rijen, Energiecoöperatie Loon op Zand (in oprichting), Energie Dongen en Hilverstroom uit Hilvarenbeek.

Op de foto van links naar rechts: André Dilweg van Energie Gilze Rijen, Bert Branderhorst van Energiecoöperatie Loon op Zand,  Marjo van Gennip van DEC-Oisterwijk, Jos Römgens van Hilverstroom en Laurens Kuijsters  van Energie Dongen.

Op de foto van links naar rechts: André Dilweg van Energie Gilze Rijen, Bert Branderhorst van Energiecoöperatie Loon op Zand, Marjo van Gennip van DEC-Oisterwijk, Jos Römgens van Hilverstroom en Laurens Kuijsters van Energie Dongen.

De ondertekening van de intentieverklaring vond plaats in de Raadzaal van de gemeente Oisterwijk. Hart van Brabant-Wind zal samenwerken met T-Wind, de energiecoöperatie die bestaat uit vijf Tilburgse energiecoöperaties. De oprichting van beide energiecoöperaties is het gevolg van de Green Deal die de gemeente Tilburg, Waterschap De Dommel, Afvalverwerker Attero en Stichting MOED in maart 2015 hebben ondertekend. De beide coöperaties krijgen hiermee een grote rol in het opwekken van windenergie op Windpark de Spinder.

Hart van Brabant-Wind
De lokale energiecoöperaties blijven de verbinding vormen met inwoners uit de regio. Via de lokale energiecoöperaties kunnen burgers en bedrijven zowel investeren in de windmolens als elektriciteit ontvangen van het windpark. Een ideale manier om lokale krachten te bundelen voor duurzame energie! Niet alle energiecoöperaties uit de regio Hart van Brabant ondertekenden deze intentieovereenkomst. Zij kunnen op een later tijdstip toetreden tot de coöperatie.

Windenergie
De bedoeling is dat er op Windpark de Spinder 5 windmolens komen met een capaciteit van totaal 15 megawatt. Hiermee kunnen 10.000 huishoudens van elektriciteit worden voorzien. De ambitie van coöperatie Hart van Brabant-Wind gaat verder dan Windpark de Spinder. Wij beschouwen het Windpark de Spinder als een eerste stap om onze doelstellingen van een klimaatneutrale samenleving te bereiken.

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search