Energiecafé over energielabel en slimme meter

Energiecoöperatie Energie Gilze Rijen (EGR) organiseert op 21 mei in ’t Boerke in Rijen weer een Energiecafé. De onderwerpen van de avond zijn het energielabel voor woningen en de slimme meter.
Energie Cafe

Energiecafé
Energiecafé’s zijn bijeenkomsten van EGR in een café binnen de gemeente waar met elkaar gediscussieerd wordt over hoe ieder zijn energie geregeld heeft. Denk aan het onderling vergelijken van energienota’s. Wie is de beste aanbieder? Hoe doen anderen dat met isolatie, besparing, zonnepanelen, etc.? Het zijn dus vooral avonden om inspiratie op te doen. De Energiecafé ’s zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Bij binnenkomst staat er koffie en thee voor u klaar. De borrel achteraf is wel voor eigen rekening.

Energielabel voor woningen
Begin dit jaar heeft iedere woningeigenaar een voorlopig energielabel gekregen. Arjan Broers (lid van EGR en zelfstandig energieadviseur) is betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze nieuwe energielabel methodiek. Hij zal uitleggen waarom het energielabel in deze vorm tot stand is gekomen. Hij kan antwoord geven op vragen als: Wat betekent het label? Wanneer kan ik een boete krijgen? Waarom is het label zo slecht, terwijl ik al zoveel aan mijn woning heb gedaan?

Slimme meter
EGR is een samenwerking aangegaan met Buurkracht (een onderdeel van Enexis) om in meerdere wijken in Gilze en Rijen energiebesparing te realiseren in samenwerking met de bewoners van die wijk. Onderdeel van deze projecten is het plaatsen van slimme meters door Enexis. Jos Derks van Buurkracht legt, aan de hand van het demomodel slimme meter, de werking en functionaliteit van de slimme meter uit. André Dilweg, voorzitter van EGR, zal laten zien welk inzicht een slimme meter kan bieden. Heeft u vragen over de slimme meter, zoals: Wat maakt een slimme meter slim? Wat heb je eraan? Zijn er ook nadelen? Hoe zit het bijvoorbeeld met de privacy? Jos Derks zal trachten op al uw vragen een antwoord te geven

Locatie
De locatie,’t Boerke in Rijen, is met opzet gekozen. Hij ligt in de nieuwe Buurkrachtwijk rond het Burgemeester Sweensplein. Heeft u vragen over uw energierekening? Neem deze mee en u zult geholpen worden met een beter inzicht in de (hoge) kosten van uw energie. U bent welkom op 21 mei in ’t Boerke aan de Hoofdstraat 72 in Rijen. Inloop en registratie vanaf 19.30 uur. De presentaties starten om 20.00 uur. De borrel zal starten rond 22.00 uur.

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search