Zonne-energie

Zelf energie opwekken is nu de normaalste zaak van de wereld. De technieken om zonne-energie te oogsten worden steeds beter en steeds goedkoper.

Elektriciteit zelf opwekken

Dank zij de salderingsregeling (de regeling dat geproduceerde stroom van gebruikte stroom mag worden afgetrokken) is de terugverdientijd op PV-panelen op eigen dak ruim minder dan 8 jaar geworden. Na 2023 zal deze regeling waarschijnlijk worden afgebouwd, maar iedereen die nu panelen aanschaft zal dan binnen de overgangsregeling zijn investering kunnen terugverdienen.

EGR biedt via om | onbeperkt salderen aan kleinverbruikers aan (tot en met 3*80A aansluiting). Neem ook energie af van EGR, zie deze pagina.

Gas besparen

Aardgas is duur en niet duurzaam. Er zijn alternatieven voor aardgas: Door het inzetten van warmtepompen, waar warmte door elektrische energie wordt geleverd; of door biobrandstoffen en houtpellets te gebruiken voor verwarming. Deze laatste producten leveren geen extra bijdrage aan CO2, omdat dit zogeheten kort-cyclisch CO2 is. Mits van hout van nieuwe aanplant / herplant en mits goed gestookt (zo min mogelijk fijnstof). Ook hiervoor is vanaf januari 2016 ISDE subsidie beschikbaar. Klik hier.

Wat als je geen geschikt dak hebt?

Veel meer daken zijn geschikt om zonnepanelen op te leggen, dan men denkt. Via deze link kunt u controleren hoe (on)gunstig uw dak is. Panelen kunnen ook een Oost of West oriƫntatie hebben en nog steeds voldoende produceren om rendabel te zijn (<8 jaar terugverdientijd).

Maar niet iedereen vindt zonnepanelen mooi of sexy. Voor mensen / bedrijven die geen zonnepanelen op hun dak kunnen of willen leggen, maar toch gebruik willen maken van de mogelijkheid om hun geld nuttig te investeren is er de mogelijkheid om zonnepanelen op andermans dak te hebben. Kijk op de volgende pagina.

 

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search