Energie Gilze Rijen levert duurzame lokaal geproduceerde energie

Energie Gilze Rijen heeft de lokale bedrijven Smits Tree Nurseries (Molenschot) en Manege Thielen (Tilburg) gecontracteerd voor de levering van hun zonnestroom aan huishoudens en ondernemingen in Gilze-Rijen. In totaal leveren zij op jaarbasis, via Duurzame Energie Unie, circa 300.000 kWh aan zonnestroom aan Energie Gilze Rijen. Met deze capaciteit kan Energie Gilze Rijen zo’n 100 klanten voorzien van elektriciteit.

DSCF5752Klimaatneutraal en energieonafhankelijk Gilze Rijen
Energie Gilze Rijen werkt tevens aan eigen zonnestroomprojecten en neemt deel aan een
windenergie initiatief. In samenwerking met energiecoöperaties uit Dongen, Loon op Zand, Hilvarenbeek en Oisterwijk is de doelcoöperatie Hart van Brabant-Wind opgericht. Deze coöperatie krijgt een aandeel van 50% in het Burgerwindpark De Spinder in Tilburg, dat in aanbouw is. De prognose is dat dit park een vermogen van circa 15 MW gaat leveren. Eentiende hiervan komt via Energie Gilze Rijen beschikbaar voor huishoudens en ondernemingen in Gilze-Rijen. Met deze initiatieven bouwt Energie Gilze Rijen, met haar leden, betrokken ondernemers en de gemeente, verder aan een klimaatneutrale, energieonafhankelijke samenleving in Gilze-Rijen.

Echte groene, lokale stroom
Energie Gilze Rijen is in 2015 lid geworden van Duurzame Energie Unie (DE Unie), een coöperatie van energiecoöperaties, voor de levering van 100% duurzame in Nederland geproduceerde elektriciteit. Op kleine schaal is toen gestart met dehandje energielevering2levering van energie aan haar leden. Energie Gilze Rijen wil deze energie zoveel mogelijk lokaal produceren of inkopen van lokale producenten. Het credo is dan ook: “Ik gebruik duurzame, lokaal geproduceerde energie!”.

Wilt u hiervan ook gebruikmaken? Op www.energiegilzerijen.nl vindt u onder ‘Energie samen delen’ nadere informatie en een link naar het aanmeldformulier op de website van DE Unie.

Energie Gilze Rijen is een vrijwilligerscoöperatie. De inkomsten die via de verkoop van energie worden gegenereerd, worden geïnvesteerd in een klimaatneutrale samenleving. Draagt u hier graag uw steentje aan bij? Meld u dan aan als lid via www.energiegilzerijen.nl.

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search