Het Energie Café van Energie Gilze Rijen is een informele avond waar alle inwoners van de gemeente Gilze-Rijen aan deel kunnen nemen. Het is een leuke manier om dorpsgenoten te leren kennen die dezelfde opvattingen hebben over duurzaamheid en daar in sommige gevallen heel actief mee bezig zijn. Onze leden brengen naast ervaring ook specifieke kennis naar de tafel. Ook nodigen we voor elk Energie Café een gastspreker uit, het liefst uit onze eigen gemeente, om interessante thema’s uiteen te zetten. Altijd gevolgd door een leuke, inspirerende discussie!

Met trots kondigen we ons eerste Energie Café aan met als thema ‘duurzaam bouwen en wonen”. Eco-architect en Gilzenaar Huub van Laarhoven vertelt en stimuleert een levendige discussie over duurzaam bouwen en wonen in onze eigen gemeente. Hoe kunt u zelf duurzaam bouwen en wonen en hoe duurzaam is nieuwbouw?

Datum:       27 februari
Aanvang:    20:15u tot 22:00u
Locatie:      Café & Eeterij Aan ’t Plein, Steenakkerplein 2, Gilze

Wilt u een digitale versie van de aankondigingsposter hebben om deze zelf uit te kunnen printen? Download deze dan hier.

Huub van Laarhoven en Energie Gilze Rijen

Huub van LaarhovenMomenteel staat hij volop in de belangstelling; Huub van Laarhoven. De architect die al enkele decennia bezig is met zelfvoorzienend wonen en bouwen, heeft het tij mee. Door stijgende energieprijzen en de grote belangstelling voor duurzaamheid, neemt de interesse voor zijn bouwstijl toe. Vele partijen zijn zoekende in de huidige duurzaamheidstrend. Dit leidt er veelal toe dat, soms vooral vanuit marketing oogpunt, simpele toevoegingen worden gepromoot als “duurzaam”.  Op traditionele ontwerpen worden bijvoorbeeld simpelweg zonnepanelen geplaatst en het wordt een “duurzaam gebouw” genoemd. Huub van Laarhoven heeft door zijn unieke holistische aanpak en jarenlange ervaring hierop een enorme voorsprong. Dit heeft onder andere geleidt tot de totstandkoming van werkelijk duurzame gebouwen zoals het Ecodorp Brabant en vele ontwerpen voor energieneutrale en zelfvoorzienende woningen.

Huub van Laarhoven zal spreken op het Energie Café vanwege zijn sterke verbondenheid met de kernwaarden van Energie Gilze Rijen: Samen – Duurzaam – Betaalbaar. “Samen” omdat hij vindt dat door samen te werken we vanuit vrijheid onze eigen woonsituatie vorm kunnen geven. Kleinschalige projecten zonder de afhankelijkheid van banken, energieleveranciers en projectontwikkelaars. “Duurzaam” door zijn overtuiging van zelfvoorziend en ecologisch bouwen. “Betaalbaar” doordat deze manier van bouwen zichzelf op de lange termijn terugverdiend door o.a. energiebesparing.”

Klik hier voor meer informatie over de projecten van Huub.

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search