Energie Café op 27 februari

OP 27 FEBRUARI VINDT HET EERSTE ENERGIE CAFÉ PLAATS. DEZE AVOND WORDT INGELUID DOOR EEN PRESENTATIE VAN HUUB VAN LAARHOVEN, DE ECO-ARCHITECT UIT ONZE EIGEN GEMEENTE DIE TOT VER DAARBUITEN NAAM HEEFT GEMAAKT MET ZIJN ONTWERPEN VAN WONINGEN DIE GEHEEL ZELFVOORZIENEND ZIJN IN O.A. ENERGIE.

Energie Café
Deze avond zal de eerste in een reeks van Energie Café ’s worden. Dit zijn bijeenkomsten in een café binnen de gemeente waar we met elkaar praten over hoe ieder zijn energie geregeld heeft. Denk aan het onderling vergelijken van energienota’s. Wie is de beste aanbieder? Hoe doen anderen dat met isolatie, besparing, opwekken, etc.? Het zijn dus vooral avonden om inspiratie op te doen. Iedere avond zal beginnen met een korte presentatie van een interessante lokale spreker. De Energie Café’s zijn voor iedereen gratis toegankelijk. U wordt u wel verzocht om, zoals bij de meeste bijeenkomsten van Energie Gilze Rijen gebruikelijk is, zelf de koffie & thee en de borrel te betalen.

13-11-14 114Spreker
Momenteel staat hij volop in de belangstelling; Huub van Laarhoven. De architect uit onze eigen gemeente die al enkele decennia bezig is met zelfvoorzienend wonen en bouwen, heeft het tij mee. Door stijgende energieprijzen en de grote belangstelling voor duurzaamheid, neemt de interesse voor zijn bouwstijl toe. Vele partijen zijn zoekende in de huidige duurzaamheidstrend. Dit leidt er veelal toe dat, soms vooral vanuit marketingoogpunt, simpele toevoegingen worden gepromoot als “duurzaam”. Op traditionele ontwerpen worden bijvoorbeeld simpelweg zonnepanelen geplaatst en het wordt een “duurzaam gebouw” genoemd. Huub van Laarhoven heeft door zijn unieke holistische aanpak en jarenlange ervaring hierop een enorme voorsprong. Dit heeft onder andere geleidt tot de totstandkoming van werkelijk duurzame gebouwen zoals het Ecodorp Brabant en vele ontwerpen voor energieneutrale en zelfvoorzienende woningen.

Presentatie
Huub van Laarhoven zal spreken op het Energie Café vanwege zijn sterke verbondenheid met de kernwaarden van Energie Gilze Rijen: Samen – Duurzaam – Betaalbaar. “Samen” omdat hij vindt dat door samen te werken we vanuit vrijheid onze eigen woonsituatie vorm kunnen geven. Kleinschalige projecten zonder de afhankelijkheid van banken, energieleveranciers en projectontwikkelaars. “Duurzaam” door zijn overtuiging van zelfvoorzienend en ecologisch bouwen. “Betaalbaar” doordat deze manier van bouwen zichzelf op de lange termijn terugverdiend door o.a. energiebesparing. Deze avond zal u dus inzicht verschaffen over de vele factoren die bijdragen aan de duurzaamheid van een woning, waaronder energiezuinigheid. Maar u kunt wellicht ook tips opdoen om uw eigen bestaande woning energiezuiniger te maken.

Plaats en tijd
Het programma ziet er als volgt uit:
20.15 Ontvangst
20.30 Presentatie Huub van Laarhoven
21.15 Discussie/borrel

U bent van harte welkom in:
Café & Eeterij Aan ’t Plein
Steenakkerplein 2
5126 AW Gilze

Wilt u een digitale versie van de aankondigingsposter hebben om deze zelf uit te kunnen printen? Download deze dan hier.

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search