2016-09-tochthond-04-bg-wit-lr

Dit is een project van de gemeente Gilze Rijen en Energie Gilze Rijen. Wij willen particulieren inwoners stimuleren hun huizen toekomstbestendig te maken want in 2050 moeten alle woningen energieneutraal zijn en zo mogelijk van het aardgas af. Een goed geïsoleerde woning is niet alleen goedkoper in het gebruik, de woning is ook comfortabeler en heeft een hogere verkoopwaarde. Bovendien wordt het gebruik van gas en andere fossiele brandstoffen teruggedrongen en dat is gunstig voor het klimaat.

Ook Leystromen werkt mee in dit project waardoor huurders ook bij Energie Gilze Rijen terecht kunnen voor advies. Zie hiervoor hieronder “energie besparen begint bij jezelf”.

Energie besparen begint bij jezelf

De meest energie- en kosteneffectieve maatregelen zijn ook nog vaak de gemakkelijkste. Waarom doen we het dan niet? Omdat we er niet genoeg over nadenken en dus geld en energie verspillen.
Om alvast een start te maken: een link naar 101 tips om energie te besparen: www.klimaatgids.nl/energieverbruik/101-tips-om-energie-te-besparen

Huurders van Leystromen

kunnen een advies aanvragen door een mail te sturen naar besparen@energiegilzerijen.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer. Geef daarbij aan dat je klant bent van Leystromen.

Het advies wordt gesponsord door de gemeente Gilze Rijen en Leystromen en is gratis…..

Meten is weten

Energie Gilze Rijen beschikt over een aantal apparaten waarmee je inzicht kunt krijgen in je elektriciteitsverbruik en hoe goed je huis geïsoleerd is. Geïnteresseerd om hier mee aan de slag te gaan? Kijk op de volgende pagina voor de mogelijkheden.

energie-meter

Een Plugwise

Hoe kom ik van het aardgas af?

De ontwikkelingen gaan snel. Energie Gilze Rijen helpt je bij het maken van de juiste keuzes bij de stappen op weg naar een klimaatneutraal huis. Wil ik dat wel? Is dat nodig? Wat heb ik eraan? Allemaal goede vragen die bij een adviesgesprek aan de orde kunnen komen.

Want daarvoor kun je bij ons terecht. Kijk op de volgende pagina hoe je een energieadvies kunt aanvragen.

TIP: Kies een “natuurlijk” moment om maatregelen te nemen bijvoorbeeld bij een verbouwing of een verhuizing. Dan sla je twee vliegen in één klap.

www.milieucentraal.nl is een interessante onafhankelijke site waar je veel informatie kunt vinden. Praktisch en Duurzaam.

Interessante links, ook in de regio……

Waar houdt de gemeente Gilze Rijen zich mee bezig op het gebied van duurzaamheid?
www.gilzerijen.nl/duurzaamheid.html 

Het regionaal energieloket van Gilze en Rijen partner én vraagbaak ook voor u.
www.regionaalenergieloket.nl 

In Molenschot loopt nog even het SMILE project. Een groepje inwoners uit Molenschot wil graag onderzoeken hoe wij ons dorp meer energieneutraal kunnen krijgen. Lees meer daarover
https://dorpsbelangmolenschot.com/molenschot-groen/ 

De gemeente Gilze en Rijen participeert in de regio Hart van Brabant m.b.t.  Regionaal Energie en Klimaat Strategie (REKS).
https://www.regio-hartvanbrabant.nl/programmas/leefomgeving-en-milieu/duurzaam/regionale-energie-en-klimaatstrategie

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search