Eerste zonneboilerproject gestart

Na de gezamenlijke inkoopactie van zonnepanelen is Energie Gilze Rijen (EGR) ook gestart met het aanbieden van zonneboilers. Waar een zonnepaneel elektriciteit levert, levert een zonneboiler warm water op zonne-energie.

Waarom nu een zonneboiler aanschaffen ?
De zonneboiler is een uitstekend middel voor huiseigenaren die warm water willen van de zon. Het systeem bestaat uit een buffervat, leidingen en collectoren die op het dak liggen. Koud water stroomt door de collectoren en wordt opgewarmd door de zonnestralen en vervolgens opgeslagen in het buffervat. Het warme water wordt gebruikt als tapwater, voor de douche en ook wasmachine. Met name energie besparen op de hoge elektriciteitskosten voor de wasmachine is nog relatief onbekend en een slimme investering. De collectoren zijn er in een tweetal uitvoeringen, een vlakke plaat of een rek met glazen vacuümbuizen. De terugverdientijd van beide systemen zijn vergelijkbaar met elkaar. EGR heeft in samenwerking met Segrosol uit Gilze en Pebble Green Systems uit Breda een samenwerking-overeenkomst gesloten voor het geven van maatwerkadvies en het leveren en installeren van het zonneboilersysteem. Er zijn twee standaard pakketten ontwikkeld, voor een 2- en 4-persoons huishouden. De terugverdientijd is afhankelijk van de kosten voor het leidingwerk en de grootte van het systeem. Inwoners van Gilze-Rijen kunnen via EGR een maatwerkaanbieding aanvragen als zij lid zijn van EGR, wat €10 per jaar kost.

Zonneboiler

V.l.n.r. Jaap van de Sande van Pebble Green Systems, Klaas Schoustra van EGR en Jan-Paul Graumans van Segrosol voor een buffervat en zonnecollector.

Waarom een zonneboiler kopen via EGR?
Waarom zult u een zonneboiler aanschaffen via een energiecoöperatie als EGR? Uiteraard staat het u altijd vrij om op eigen houtje een zonneboilersysteem te kopen. Het meedoen met deze actie van EGR brengt echter verschillende voordelen met zich mee. Zo hebben we speciale pakketten samengesteld met de leveranciers Segrosol en Pebble Green Systems wat u een gunstigere prijs en betere voorwaarden oplevert. Zij zorgen ervoor dat deze zomer uw systeem nog gelegd wordt, zodat ze deze zomer nog volop kunnen renderen. Bovendien krijgt EGR ook dit jaar weer een subsidie van de gemeente om onder de deelnemers te verdelen met een maximum van €250 per deelnemer. Een zonneboiler aanschaffen via EGR levert dus de volgende voordelen op:
1. Begeleiding door een professioneel team van vrijwilligers uit onze gemeente.
2. Kwalitatief goede systemen met betrouwbare leveranciers uit de eigen regio.
3. Gemeentelijke subsidie alleen voor EGR-leden.
4. Betere leveringsvoorwaarden en hoge service.
5. Mogelijkheid tot deelname in andere energieprojecten van EGR.
6. Ontzorging: Er zijn veel aanbieders van zonneboilers. Het is dan lastig om te bepalen wat wel en niet goed is en waar men op moet letten. Dit traject hebben wij nu voor u doorlopen. Verder nemen de leveranciers met u contact op na uw aanmelding. Zij doorlopen met u dan het hele traject en adviseren over de juiste oplossing in uw situatie.

Meer informatie
Uiteraard vindt u de nodige informatie op www.energiegilzerijen.nl. Dit is ook de plek om u in te schrijven voor de actie. Inschrijven verplicht u tot niets. U kunt zo gratis een aanbieding krijgen van één of beide leveranciers ook in combinatie met zonnepanelen, een verwarmingsketel, hout-cv kachel of zelfs een warmtepomp.

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search