Doe de zonnescan!

WILT U WETEN OF UW DAK GESCHIKT IS VOOR ZONNEPANELEN? EN WOONT U IN DE PROIVINCIE NOORD-BRABANT?

Maak dan gebruik van de Zonnescan Brabant, een initiatief van de provincie Noord-Brabant.

Ga naar www.zonnescanbrabant.nl en zoek op de digitale kaart uw adres op. Vervolgens krijgt u informatie over de hoeveelheid energie die zonnepanelen op uw dak kunnen opwekken, de kosten van zonnepanelen en hoeveel geld u kunt besparen op de energierekening. Zonnescan Brabant is de eerste online tool die de voordelen van zonnepanelen voor de gehele provincie in kaart brengt.

Bron: Provincie Noord-Brabant

Bron: Provincie Noord-Brabant

Zonnepanelen op het dak zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Direct na plaatsing merkt u een maandelijkse besparing op uw energierekening. De hoogte van dit bedrag hangt af van de ligging van het dak.

Hoe werkt de Zonnescan?
Om wateroverlast en overstromingen te voorkomen is de hoogte van de provincie nauwkeurig in kaart gebracht met lasermetingen uit vliegtuigen. Deze gegevens worden nu voor de Zonnescan Brabant gebruikt om de helling en richting van de Brabantse daken te bepalen en de schaduw van gebouwen en bomen te modelleren. Zo maakt de Zonnescan een inschatting over hoeveel zonnepanelen op een dak passen en hoeveel elektriciteit deze kunnen opwekken. Inwoners van Brabant krijgen snel een indicatie of zonnepanelen interessant voor hen zijn.

Duurzame energie
Door de stijging van de wereldwijde vraag naar energie, raken olie- en gasreserves op. En om de klimaatverandering tegen te gaan moet de uitstoot van broeikasgassen worden beperkt. Daarom investeert de provincie in de groei van duurzame energie. Met de Zonnescan hoopt de provincie de inwoners van Brabant te motiveren over te stappen op zonne-energie.

Energie Gilze Rijen
Hebt u de zonnescan gedaan en blijkt uw huis geschikt voor zonnepanelen, dan is het nu het moment om zonnepanelen aan te schaffen. U kunt nog steeds deelnemen aan onze zonnepanelenactie!

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search