Coöperatie is officieel opgericht en zonnepanelen leverancier is bekend!

Op 5 september was de officiële oprichtingsvergadering van de Coöperatie Energie Gilze Rijen (EGR). De bijeenkomst was druk bezocht en we hadden de er om Wethouder Lavooij welkom te heten namens de gemeente.

Tijdens deze avond is een aantal zaken bekend gemaakt, zoals de contributie, plannen voor de komende tijd en de leverancier van het zonnepanlenproject.

Contributie
De coöperatie is er voor, door en van inwoners van Gilze, Hulten, Molenschot en Rijen. De coöperatie wordt geheel gerund door vrijwilligers die veel tijd hierin steken. Om alle acties te kunnen doen die we in de planning hebben, is een kleine geldelijke ondersteuning nodig. Daarom vragen wij € 10,- per huisadres aan de leden als contributie.
Van deze contributie worden onder meer avonden als 5 en 12 september betaald, communicatie acties en meer. Wilt u meer weten? Aarzel dan niet om dat te vragen!

Plannen voor de komende tijd
Met de oprichting van de coöperatie zijn we er nog lang niet. Ons doel is immers dat in 2020 woningen en gebouwen van al onze leden 50% energiezuiniger zijn. En daarvoor willen we niet alleen zonnepanelen gebruiken.

We gaan ook aan de slag met Isolatie, Warmte opwekken, Collectief produceren en Educatie. Naast deze projecten komen er ook avonden waarin we specifieke onderwerpen bespreken. Deze avonden noemen we energiecafé’s. Kortom, er staat nog veel te gebeuren de komende tijd!

Zonnepanelenproject
Op 5 september is de leverancier voor het zonnepanelenproject bekendgemaakt. De leverancier is gekozen op basis van het Programma van Eisen en de wensen die uit de inventarisatie onder de inwoners van de gemeente naar voren zijn gekomen.

De leverancier is: SolarNRG. Zij leveren de zonnepanelen. De panelen worden geïnstalleerd door een lokale installateur, namelijk H. E. G. Elektro.

Wethouder Lavooij heeft ons € 6.000,- subsidie verleent. Dit bedrag wordt verdeeld onder alle deelnemers aan het zonnepanelenproject met een maximum van € 250,- per deelnemer.

Wilt u meer weten over het zonnepanelenproject, kijk dan hier voor alle informatie! Wilt u zich gelijk inschrijven voor het project, vul dan dit formulier in.

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search