Logo BGDe ijsbeer op de wegdrijvende ijsschots is het symbool van Club Klimaatneutraal Gilze-Rijen. Het verdwijnen van het leefklimaat van de ijsbeer is slechts het topje van de letterlijke en spreekwoordelijke ijsberg. Als individu kunnen wij deze ontwikkeling niet tegenhouden. Maar samen kunnen we wel een steentje bijdragen en aan beter milieu werken om zo wat meer ijs onder de voeten van de ijsbeer te krijgen.

Er zijn veel dingen die mensen zelf kunnen doen om minder invloed op het klimaat te hebben. Denk alleen al aan het isoleren van huizen en kantoren; het vervangen van gloeilampen door spaarlampen en LED verlichting; oude CV ketels vervangen door moderne “energiecentrales”: warmte en koude op de juiste plaats op het juiste moment, met de juiste temperatuur, winning van aardwarmte en wind- en zonne-energie. Door samen te werken kan de onderlinge kennis beter worden benut en kunnen financiering van en subsidies voor projecten en maatregelen beter worden aangeboord.

Vanuit deze gedachten vatten de initiatiefnemers van de Club Klimaatneutraal Gilze-Rijen het idee op om in de gemeente Gilze-Rijen een “beweging” te starten, die moet leiden tot een klimaatneutrale gemeente. Een belangrijke stap naar een klimaatneutraal Gilze-Rijen is inmiddels gezet door de oprichting van Energie Gilze Rijen, de energiecoöperatie van de inwoners van de gemeente Gilze en Rijen.

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search