5000e deelnemer Buurkracht in het zonnetje gezet

Op 6 januari werd Kees den Exter, inwoner van Rijen, verblijd met een prachtige bos bloemen en een energiebespaarkalender. Deze attenties dankt hij aan zijn recente aanmelding bij Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief dat buurten ondersteunt die samen met energiebesparing aan de slag willen. Inmiddels zijn landelijk meer dan honderd buurten met Buurkracht actief. Binnen gemeente Gilze-Rijen is Buurkracht een samenwerking tussen energiecoöperatie Energie Gilze Rijen en Enexis. Hier is Buurkracht actief in de wijken Oranjestraat en omgeving in Gilze en Sweensplein en omgeving in Rijen. Kees is precies de 5000e deelnemer. “Absoluut een verrassing!”

Arjan Broers (l) verrast Kees den Exter (r) en zijn vrouw Chandra met bloemen en een bespaarkalender.

Arjan Broers (l) verrast Kees den Exter (r) en zijn vrouw Chandra met bloemen en een bespaarkalender.

Kees en zijn vrouw Chandra namen de welkomstgeschenken in ontvangst uit handen van Arjan Broers, die ruim een halfjaar geleden samen met enkele andere buurtgenoten en Energie Gilze Rijen Buurkracht naar de buurt haalde. Ook Steve Duzanson, buurtbegeleider van Buurkracht, was van de partij. Het buurtteam heeft inmiddels een actie voor de collectieve inkoop van zonnepanelen opgezet en bereidt verdere acties voor. Kees volgt het met belangstelling: “Ik heb me aangemeld omdat Buurkracht voor mij misschien wel een goede bron van informatie is. Als er een buurtactie komt die in mijn straatje past, wil ik op de hoogte zijn.”

Interessant verdienmodel
Daarbij denkt Kees bijvoorbeeld aan een actie met dubbel glas of naïsolatie. “Dat kon bij mij beter. Als het terugverdienmodel interessant is, denk ik er graag over na. Of ik meedoe, hangt verder af van de portemonnee.” Nu Kees aangesloten is bij Buurkracht, kan hij in elk geval zijn eigen energieverbruik nauwkeurig online volgen op www.buurkracht.nl/sweensplein-en-omgeving en vergelijken met dat van zijn buurt. En zo achterhalen waar hij nog verder op kan besparen.

Tevreden met zonnepanelen
Andersom kan Kees het buurtteam misschien ook een dienst bewijzen: “Toevallig heb ik anderhalf jaar geleden zonnepanelen op mijn dak laten leggen door één van de twee leveranciers waar Energie Gilze Rijen ook mee werkt voor haar leden. Dat is heel correct gebeurd en ik ben heel tevreden over de voorlichting die ik heb gekregen. Alles werkt precies zoals voorspeld. Arjan vroeg al of ik bereid zou zijn om bij een volgende bijeenkomst van Buurkracht iets over mijn positieve ervaringen te vertellen. Als dat in mijn agenda past, wil ik dat best!”

Meedoen?
Inwoners van Oranjestraat en omgeving in Gilze en Sweensplein en omgeving in Rijen kunnen nog steeds profiteren van de acties die de buurtteams organiseren of inzicht krijgen in hun energieverbruik door zich (vrijblijvend) aan te melden via www.energiegilzerijen.nl/buurkracht. Meer informatie over de buurtteams? Voor het buurtteam in Gilze kunt u contact opnemen met André Dilweg, via info@energiegilzerijen.nl. Voor het buurtteam in Rijen kunt u contact opnemen met Arjan Broers, via a.broers@senergy.nl.

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op via onderstaand formulier of stuur een email naar info@energiegilzerijen.nl

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search